De eerste keer "buiten": Kilometervreters

Gepubliceerd op 11 april 2019 om 07:28

Nadat we op de baan al hadden kunnen oefenen, was het nu tijd om aam de slag te gaan buiten de hekken. Het ehcte werk wamt nu gingem we in 2 groepen fietsen rekening houden met het verkeer, met elkaar en kilometers maken.

 

Woensdag 3 april - 34 km


De 1e buitentraining. Laura heeft haar fiets in de auto gelegd en is 50 minuten onderweg geweest naar Tilburg. Helaas stond er file, maar hier was vooraf rekening mee gehouden waardoor ze alsnog op tijd was.


Aangekomen bij het zwembad, werd de fiets uit de auto geladen en het wiel er in gezet. De fietsschoenen gingen aan en er werd, voor we verder in pak gingen, een sanitaire stop gemaakt. En toen was het pak aan en gaan. We reden met de zaterdag- en zondaggroep apart. En dat was wel wennen.
Aansluiten, goed de bochtjes nemen, ruzie hebben met de fiets qua schakelen. Het kwam allemaal voorbij. Na 34 km waren we terug op t vertrekpunt. Moe maar voldaan. De 1e rit zat er op.

 

Zondag 7 april - 51/52 km


Zonnig, (redelijk maar niet te) warm en windstil. Ideaal fietsweer. Dat bleek ook wel uit de vele groepen die er op de weg waren en onze groep was er daar één van. Met een man of 13 waren wij er weer klaar voor. Omdat de korte broek voor laura nog een stap te ver was, werd voor een 3-kwart broek gekozen. Achteraf bleek dat kort ook goed had gekunnen.

We gingen op pad, door weilanden, bossen en dorpen. Met soms lastige acties, omdat niet altijd duidelijk was wat de bedoeling was. Veel schakelen, in het hoofd, want de fiets wilde nog niet. En veel kilometers.

Bij de Franse baan hielden we een pauze. Even bijkomen en vocht aan vullen. Helaas is het voor laura niet mogelijk onderweg te drinken omdat dat niet lukt met haar arm. De stop was dan ook zeer welkom.

 

Hierna werd de weg vervolgd en deden we zelfs even België aan. We reden door baarle-nassau en dit was heel plezierig voor Laura. Al is het dorp wel lastig fietsen omdat het heel druk is, de gewaarwordingen van de vele enclaves maakte veel goed. Een enclave is een deel van een land, wat geheel omsloten wordt door een ander land. Baarle-nassau/baarle-hertog telt zo'n 30 enclaves. Zowel Nederlands als Belgisch. Zo kon het gebeuren dat we door een straat fietste waar de huizen aan de ene kant Nederlands waren en aan de andere kant Belgisch.

 

Na ons buitenlanduitstapje, begon de tocht terug. De benen waren inmiddels moe en het tempo van 28 km/u was niet meer vo te houden. Laura zakte steeds verder af. Het schakelde lukte niet want de fiets wilde niet en ze was moe. Uiteindelijk kwam daar de oplossing.m, de bezemwagen. Laura kreeg voor de rest van de toch een ander maatje die haar geregeld een duuwtje in de rug gaf. Iets wat, hoe simpel het lijkt, toch best pittig was voor haar. Want je geeft je controle over, je moet hulp accepteren en je moet jezelf overtuigen dat dat oke is.

Uiteindelijk is heel de toch van 51/52 km uitgefietst en daarna was het thuis tijd om te rusten en de kaartjes in de molen te zetten.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Lesley
6 jaar geleden

Mooi blog weer Laura! En zoals ik al zei, top gefietst! Mooi he, Baarle, en bijzonder. Daar liggen mijn roots dus voor mij ook leuk omer doorheen te fietsen. 😉 We hebben inmiddels al heel wat kilometers in de beentjes en wauw, wat ga je goed op de fiets. Jij bent de baas over de fiets, alsof je nooit anders gedaan hebt! Topper, ik ben trots op je!
Liefs, je buddy 🚴🏻‍♂️